3o Nαυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών: Με ερωτηματικό η πραγματοποίησή του

3o Nαυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών: Με ερωτηματικό η πραγματοποίησή του

350
3o Nαυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών: Με ερωτηματικό η πραγματοποίησή του

Τις εργασίες του 3ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος Νίκος Καβαλλιέρος και μέλη του δ.σ. του συνδέσμου.

Ο κ. Καβαλλιέρος μίλησε για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος στο «πλαίσιο της γραφειοκρατίας και του παραλογισμού που συναντά ο κάθε Έλληνας σήμερα από το τέρας του κακού δημόσιου τομέα» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας, ότι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΟΛΠ και του δήμου Πειραιά για να συμμετάσχουν με τις πενιχρές δυνάμεις τους και να στήσουν το 3ο ναυτικό σαλόνι στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας». «Κάποιοι όμως αρνούνται να δουν θετικά την προβολή της Ελλάδος στους χιλιάδες αλλοδαπούς επισκέπτες και μέχρι σήμερα κάποια δημόσια υπηρεσία έχει στυλώσει τα πόδια και με την έλλειψη επιθυμίας να κατανοήσει τα αυτονόητα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να τιναχθεί στον αέρα το 3ο Ναυτικό Σαλόνι» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο κ. Καβαλλιέρος δεν παρέλειψε να σημειώσει το χειρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά σκάφη που είναι:  Η καταστροφή τους. «Επί 8 χρόνια μία άλλη δημόσια υπηρεσία αρνείται να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία και κατ΄ επιλογή της φρόντισε να καταστραφούν ότι απέμεινε από τα ξύλινα σκάφη. Μέχρι σήμερα 12.500 ξύλινα αλιευτικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στις χωματερές. Μεταξύ αυτών των σκαφών ήταν και οι γεννήτορες της εμπορικής μας ναυτιλίας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.