Εισαγωγές-ρεκόρ LPG για την Κίνα

Εισαγωγές-ρεκόρ LPG για την Κίνα

178
Εισαγωγές-ρεκόρ LPG για την Κίνα

Φωτό:ΑΠΕ (YONHAP)

Ρεκόρ στις εισαγωγές LPG καταγράφηκε στην Κίνα κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015, δείχνοντας πως η στρατηγική για τη δημιουργία εργοστασίων αφυδρογόνωσης (propane dehydrogenation plants/PDH), έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Συγκεκριμένα, η Κίνα εισήγαγε 2.085 εκ. τόνους LPG κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών, οι εισαγωγές για το μήνα Απρίλιο, αναμένεται να αγγίξουν τους 950.000 τόνους, σημειώνοντας αύξηση από τον αντίστοιχο μήνα του 2014 κατά 200.000 τόνους.

Όπως αναφέρει η συμβουλευτική εταιρεία FACTS Global Energy (FGE), αίτια της αύξησης των εισαγωγών αποτελούν αφενός η βαριά μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας, αφετέρου η λειτουργία τεσσάρων εργοστασίων αφυδρογόνωσης.

Παρόλα αυτά, η ζήτηση αναμένεται να σημειώσει πτώση για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς οι ναύλοι για τη διαδρομή Gulf-Asia Pacific έχουν ξεπεράσει τα 100 δολάρια/τόνο, ενώ παράλληλα, τα τρία νέα εργοστάσια αφυδρογόνωσης που κατασκευάζονται δεν θα έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.