Διαρκής πρωτοπορία στο retrofit από την ΤURBOMED S.A.

Διαρκής πρωτοπορία στο retrofit από την ΤURBOMED S.A.

452
Διαρκής πρωτοπορία στο retrofit από την ΤURBOMED S.A.

H TURBOMED S.A. συνεχίζει να πρωτοπορεί στην παροχή υπηρεσιών για turbochargers (T/C) εξελίσσοντας την τεχνογνωσία της στο T/C retrofit (αντικατάσταση παλιάς τεχνολογίας turbocharger με νεότερης). Oι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να εκμοντερνίσουν τα T/C των πλοίων τους είτε πρόκειται για κύρια μηχανή (main engine) είτε για ηλεκτρομηχανή (diesel generator-D/G). Έπειτα απο αυτή την διαδικασία επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης καυσίμου και αύξηση ισχύος με τον πλέον οικονομικό τρόπο.

Ειδικότερα στην περίπτωση των D/Gs, η εταιρεία προτείνει δύο νέα μοντέλα Τ/Cs, το TM87-X και TM180, κατάλληλα για μηχανές Daihatsu, Yanmar, Mitsubishi, Wartsila, MAN-B&W. Τα καινούρια μοντέλα turbochargers που προτείνει η TURBOMED S.A. έχουν δύο χρόνια εγγυήση και μπορούν να προσφέρουν μία εναλλακτική λύση υψηλής αξιοπιστίας και χαμηλού κόστους.

Τα οφέλη της αντικατάστασης συνοψίζονται ως εξής:

Υδρόψυκτο casing (Τ/C ΤΜ87-Χ)

Eνισχυμένη αντοχή του compressor wheel που κατασκευάζεται σε 5-axis machining center χρησιμοποιώντας υλικά αυξημένης αντοχής

Χαμηλότερο κόστος συντήρησης λόγω μειωμένου αριθμού αναλώσιμων ανταλλακτικών

Χαμηλότερες θερμοκρασίες καυσαερίων λόγω καλύτερου σχεδιασμού

Ειδικός σχεδιασμός για εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση ακόμα και από μη εξειδικευμένα μέλη του πληρώματος

Οικονομική και ασφαλής λύση retrofit

Η μελέτη για την επιλογή του κατάλληλου τύπου T/C για retrofit γίνεται με την βοήθεια του Turbo-genius™, ενός εξειδικευμένου λογισμικού προσομοίωσης που αναπτύχθηκε ύστερα από πολύχρονη συνεργασία της TURBOMED S.A. και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το εν λόγω υπολογιστικό εργαλείο μοντελοποιεί τόσο τον υπερπληρωτή όσο και τον κινητήρα diesel επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να αξιολογηθεί το matching μεταξύ μηχανής και turbocharger.

Το πάθος της εταιρείας για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) παραμένει αμείωτο και σταθερό δικαιολογώντας την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά.

2turbos

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.