Βομβαρδισμός τουρκικού πλοίου στη Λιβύη

Βομβαρδισμός τουρκικού πλοίου στη Λιβύη

242
Βομβαρδισμός τουρκικού πλοίου στη Λιβύη

Νέος βομβαρδισμός πλοίου έλαβε χώρα στη Λιβύη, σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, το τουρκικής ιδιοκτησίας πλοίο ξηρού χύδην φορτίου “Tuna-1” δέχτηκε επίθεση από αέρος, καθώς δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις σχετικά με την απαγόρευση προσέγγισης της πόλης Ντέρνα.

Το πλοίο έπλεε 13 ν.μ. ανοικτά των ακτών της Λιβύης με προορισμό το λιμάνι του Τομπρούκ, όπου θα εκφόρτωνε το φορτίο γυψοσανίδων που μετέφερε από την Ισπανία.

Από την επίθεση ένας από τους αξιωματικούς του πλοίου έχασε τη ζωή του, ενώ κάποια από τα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και το πλοίο υπέστη υλικές ζημιές.

Από την πλευρά της, η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το περιστατικό, διαμηνύοντας πως θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομικές κινήσεις προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στους υπαίτιους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.