Η UPS προσφέρει $500.000 για την αντιμετώπιση της καταστροφής στο Νεπάλ

Η UPS προσφέρει $500.000 για την αντιμετώπιση της καταστροφής στο Νεπάλ

31
Η UPS προσφέρει $500.000 για την αντιμετώπιση της καταστροφής στο Νεπάλ

Φωτό:ΑΠΕ (NARENDRA SHRESTHA)

Το UPS Foundation, ο φιλανθρωπικός φορέας της UPS, ανακοίνωσε την αρχική δέσμευση $500,000 σε βοήθεια των προσπαθειών αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού της 25ης Απριλίου, στο Νεπάλ. Το UPS Foundation θα συνεισφέρει μέσω της παροχής χρηματικής βοήθειας, της προμήθειας αγαθών πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης και μέσω της πιθανής προσφοράς υπηρεσιών logistics στις μακροπρόθεσμες ανάγκες αποκατάστασης της χώρας.

Μέσω του προγράμματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Αποκατάστασης, το UPS Foundation έχει ήδη συνεισφέρει ένα μέρος του ποσού αυτού προς άμεση αξιοποίηση μέσω κονδυλίων έκτακτης ανάγκης, κάνοντας έτσι δυνατή την αγορά και διανομή προμηθειών επείγουσας ανακούφισης στην περιοχή. Τα κονδύλια αυτά έχουν ήδη κατευθυνθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τη εξασφάλιση στέγης και ηλεκτρικού, καθώς και προς το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού με σκοπό την επείγουσα παροχή επισιτιστικής βοήθειας, μέσω της προσφοράς τροφών υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς και μέσω της αγοράς κιβωτίων προμηθειών, τα οποία περιέχουν μουσαμάδες, κουβέρτες, δοχεία μεταφοράς υγρών και είδη προσωπικής υγιεινής.

Η UPS επίσης θα πραγματοποιήσει μία πτήση τσάρτερ προς το Νεπάλ για την υποστήριξη των οργανισμών – εταίρων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Κέντρου (IHC) στο Ντουμπάι. Επιπρόσθετα, το UPS Foundation συνεργάζεται στενά με την ομάδα Logistics των Ηνωμένων Εθνών και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (UNOCHA), για τον εντοπισμό επιπλέον αναγκών εφοδιαστικής υποστήριξης, αφότου καθοριστούν οι άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες ανάκαμψης της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.