Τελετή πρώτης άφιξης του ΥΜ WISH στον Πειραιά

    924
    Τελετή πρώτης άφιξης του ΥΜ WISH στον Πειραιά

    Με μια εορταστική τελετή η ΑΡΚΑΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (ως πράκτορες της YML) υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της PCT το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς containers, «YM WISH», της ναυτιλιακής εταιρίας YANG MING LINES.

    Η δεξίωση υποδοχής έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της PCT (Piraeus Container Terminal) και παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Αrkas Holding, Lucien Arkas, ο πρόεδρος της Yang Ming Shipping Europe, C.H.Yeh, ο πρόεδρος της PCT Cpt. Fu Cheng Qiu, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό. Παρόντες ήταν επίσης, ο αντιπρόεδρος της Αrkas Holding Bernard Arkas, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της PCT Άγγελος Καρακώστας και ο εμπορικός διευθυντής της PCT, Αναστάσιος Βαμβακίδης, καθώς και πράκτορες άλλων χωρών, συνεργάτες, φίλοι και εκπρόσωποι του ναυτιλιακού Τύπου.

    Με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό και με θέα το νεοαφιχθέν πλοίο, οι καλεσμένοι
    ευχήθηκαν «καλές θάλασσες» στο YM WISH, το πρώτο από τα 15 πλοία που θα
    ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη θέση της YML, ως μια από τις μεγαλύτερες γραμμές παγκοσμίως.

    Τέλος τις ευχές της για μια μακρά και εποικοδομητική συνεργασία απηύθυνε η
    πρόεδρος της ΑΡΚΑΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., κυρία Aurette Arkas, απονέμοντας παράλληλα τιμητική πλακέτα στον καπετάνιο του YM WISH, Alok Kumar.

    Σημειώνεται ότι η ΑΡΚΑΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, εκμεταλλευομένη τη ραγδαία πορεία εξέλιξης του λιμένα του Πειραιά και παρά το κλίμα ύφεσης της τελευταίας πενταετίας επέτυχε να προωθήσει στην πρακτορευόμενη της YANG MING LINE (έδρα:Taiwan) το στρατηγικό ρόλο του λιμένος Πειραιά ως διαμετακομιστικού κέντρου.

    Η ΑΡΚΑΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε επίσης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 4 Μαΐου αφίχθη το πλοίο «YM WISH» (χωρητικότητας 14.000 teus) στον προβλήτα της Σ.Ε.Π στο πλαίσιο της σημαντικής απόφασης της ΥΜL να επιλέξει ως κεντρικό λιμάνι μεταφόρτωσης στη Μεσόγειο, τον Πειραιά.

    Το συγκεκριμένο πλοίο είναι το 1ο από τα 15 συνολικά πλοία χωρητικότητας 14.000 teus που αναμένονται σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόλο της ΥΜL ως μιας από τις μεγαλύτερες γραμμές παγκοσμίως.
    H YML σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία Ε.Μ.Ε.S του ομίλου AΡΚΑΣ αναπτύσσει ταυτόχρονα και επιμέρους feedering services με σκοπό την περαιτέρω θαλάσσια διασύνδεση του Πειραιά με τα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας και Βόρειας Αφρικής.

    Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του τοπικού φορτίου θα προσφέρονται στους πελάτες μας από το Μάιο τέσσερις (4) αφίξεις/αναχωρήσεις πλοίων την εβδομάδα από/προς τα σημαντικότερα λιμάνια της Άπω Ανατολής και δύο (2) από/προς τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βορείου Ευρώπης.

    Επιπρόσθετα από τέλος Μαΐου μικρότερα πλοία της YML θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς της Βορείου Ελλάδος καθώς και της περιοχής των Βαλκανίων.

    00024

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.