Η απαξίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος καίριο ζήτημα για το ΤΑΙΠΕΔ

Η απαξίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος καίριο ζήτημα για το ΤΑΙΠΕΔ

271
Η απαξίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος καίριο ζήτημα για το ΤΑΙΠΕΔ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Πάρκου Σχιστού και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόλα παριστάμενων και μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά στα θέματα του λιμανιού του Πειραιά με έμφαση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Πάρκου Σχιστού, Ιωάννης Πολυχρονόπουλος και το μέλος του Δ.Σ., Θεόδωρος Πιτσιρίκος παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Σχιστού λόγω της απαξίωσης και ουσιαστικά της υπολειτουργίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος κατά τα τελευταία χρόνια.

Όπως ανέφεραν, η παρούσα αρνητική κατάσταση προέρχεται κατά κύριο λόγο από την στασιμότητα που παρατηρείται σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε., κίνηση η οποία βρίσκει σύμφωνους τους προαναφερθέντες.

Περαιτέρω, τονίσθηκε ότι η απραξία των τελευταίων ετών δεν μπορεί να συνεχισθεί διότι θα συμπαρασύρει στην καταστροφή τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής γενικά, με συνέπεια την απώλεια των θέσεων εργασίας τόσο της κύριας απασχόλησης όσο και της δευτερεύουσας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόλας άκουσε με πολύ ενδιαφέρον όσα προτάθηκαν και υποσχέθηκε πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων εντός του πλαισίου που θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.