Νέα τυποποιημένη σύμβαση παρουσίασε η BIMCO

Νέα τυποποιημένη σύμβαση παρουσίασε η BIMCO

177
Νέα τυποποιημένη σύμβαση παρουσίασε η BIMCO

Τη νέα τυποποιημένη σύμβαση “SERVICECON” παρουσίασε η BIMCO, στο πλαίσιο της προσπάθειας να απλοποιηθούν και να εναρμονιστούν οι διαδικασίες και οι όροι των συμβολαίων μεταξύ φορτωτών και μεταφορέων στο εμπόριο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η νέα σύμβαση σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρών και μεσαίου μεγέθους φορτωτών, οι οποίοι παρά το μεγάλο σε αριθμό και τη συνολική αξία των φορτίων που μεταφέρουν, συχνά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νομικά μέσα για να δημιουργήσουν τα δικά τους συμβόλαια με τους μεταφορείς.

Η BIMCO σε συνεργασία με το Global Shippers’ Forum, διεξήγαγε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους μεταφορείς και τους φορτωτές για μια περίοδο δύο ετών. Αποτέλεσμα αυτών ήταν το BIMCO/GSF SERVICECON Standard Service Contract, το οποίο αποτελεί μιας μορφής τυποποιημένης συμβάσεως και μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ώστε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εμπορικές ανάγκες της εκάστοτε συμφωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.