Συνάντηση των εταίρων του έργου MED-PCS στην Αθήνα

Συνάντηση των εταίρων του έργου MED-PCS στην Αθήνα

79
Συνάντηση των εταίρων του έργου MED-PCS στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης τεχνικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, στην Αθήνα, στις 28-29 Απριλίου 2015, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνάντησης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Νικήτας Νικητάκος και η κα Carme Tarragó Vaquero, εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής της Ταραγόνα (Ισπανία), παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο συμμετέχουν 7 εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Λίγα λόγια για το έργο MED-PCS

Το έργο “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED 2007-2013, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2015.

Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα λιμενικά πληροφοριακά συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα, της Καρθαγένης, του Λεβάντε και της Ηγουμενίτσας. Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα πληροφοριακά τους συστήματά μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.