Αλλαγή σκυτάλης στο ΕΔΙΝΑΛΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αλλαγή σκυτάλης στο ΕΔΙΝΑΛΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

221
Αλλαγή σκυτάλης στο ΕΔΙΝΑΛΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο καθηγητής Θοδωρής Συριόπουλος επιλέχθηκε ως νέος Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ), του μόνου θεσμοθετημένου από το 2009 Εργαστηρίου του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
O καθηγητής Θ. Συριόπουλος, διαθέτει ευρύτατη και σημαντική ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής, της Ναυτιλιακής Χρηματοοικονομικής, στις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου και στη Διαχείριση Κινδύνου.
Διαδέχεται στη διεύθυνση του ΕΔΙΝΑΛΕ τον καθηγητή κ.Iωάννη Θεοτοκά ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΔΙΝΑΛΕ αναλαμβάνει ο δρ. Θάνος Πάλλης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, με σημαντικότατο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στη λιμενική πολιτική και οικονομική, σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και ανάλυσης θεσμικών φορέων εκπροσώπησης της ναυτιλίας.
Το ΕΔΙΝΑΛΕ παραμένει ένα από τα ελάχιστα ερευνητικά Εργαστήρια στον ελληνικό αλλά και μεσογειακό ακαδημαϊκό χώρο με πολυποίκιλη και πολυεπίπεδη δραστηριότητα σε θέματα που σχετίζονται και αφορούν τη ναυτιλιακή και λιμενική επιχειρηματικότητα. Μέλη του Εργαστηρίου είναι γνωστοί ακαδημαϊκοί με διεθνείς διακρίσεις για το ερευνητικό και διδακτικό τους έργο αλλά και στενούς δεσμούς με την αγορά εργασίας.
Το ΕΔΙΝΑΛΕ διοργανώνει στη Χίο από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο ECONSHIP το οποίο αποτελεί σημαντικότατο σημείο συνάντησης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο γενέθλιο αρχιπέλαγος της ελληνικής ναυτιλίας.
Τα Ναυτικά Χρονικά εύχονται καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο των δύο υπευθύνων και της επιστημονικής ομάδας του ΕΔΙΝΑΛΕ και δεσμεύονται ως προς την πνευματική υποστήριξη και συνεργασία με όσους μελετούν τα ναυτιλιακά γράμματα με ήθος, ευπρέπεια και αντικειμενικότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.