Το λιμάνι του Dar Es Salaam θέτει ψηλά τον πήχη

Το λιμάνι του Dar Es Salaam θέτει ψηλά τον πήχη

195
Το λιμάνι του Dar Es Salaam θέτει ψηλά τον πήχη

Το λιμάνι του Dar Es Salaam στοχεύει να μετατραπεί σε κόμβο για τις μεταφορές της Ανατολικής Αφρικής μέχρι το 2020, όπως ανέφερε πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της Tanzania Ports Authority (TPA), κ. Awadh Masawe.

Ειδικότερα, ο στόχος είναι να αυξηθεί έως το 2020 η διακίνηση φορτίων από το μεγαλύτερο λιμάνι της Τανζανίας, αγγίζοντας τους 22 εκ. μετρικούς τόνους, ενώ παράλληλα ο χρόνος αναμονής των πλοίων αναμένεται να μειωθεί στις 5 ημέρες.

Η ανάπτυξη των υποδομών θα πραγματοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Department for International Development του Ηνωμένου Βασιλείου και το ποσό του πλάνου ανάπτυξης με την ονομασία “Dar es Salaam Maritime Gateway Project” αναμένεται να ξεπεράσει τα 596 εκ. δολάρια.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών της Τανζανίας, το σχέδιο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση στις προβλήτες 1 έως 7 ενώ προβλέπεται και η δημιουργία τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Dar Es Salaam, εξυπηρετεί πάνω από τα δύο τρίτα των εισαγωγών και εξαγωγών εμπορευμάτων της χώρας, ενώ παράλληλα, εξυπηρετεί και το συνολικό όγκο εμπορίου των γειτονικών περίκλειστων κρατών Burundi, DR Congo, Malawi, Rwanda, Uganda και Zambia.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.