Μία ακόμη ναυτιλιακή εταιρεία επιλέγει τον Πειραιά ως λιμάνι μεταφόρτωσης

Μία ακόμη ναυτιλιακή εταιρεία επιλέγει τον Πειραιά ως λιμάνι μεταφόρτωσης

1399
Μία ακόμη ναυτιλιακή εταιρεία επιλέγει τον Πειραιά ως λιμάνι μεταφόρτωσης

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Η εταιρεία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yang Ming Lines επιλέγει το λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα την Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε., θυγατρική εταιρεία της COSCO η οποία διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ως κέντρο μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Την εταιρεία πρακτορεύει η Arkas Hellas S.A. η οποία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Στις 4 Μαΐου θα αφιχθεί στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. το πρώτο πλοίο που θα εγκαινιάσει τη συνεργασία ανάμεσα στις εταιρείες, το οποίο έχει χωρητικότητα 15.000 TEU. Συνολικά 4 πλοία της Yang Ming Lines θα προσεγγίζουν σε εβδομαδιαία βάση τον τερματικό σταθμό της ΣΕΠ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου, η Yang Ming Lines είναι η 14η μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με μεταφορική ικανότητα 478.020 TEU, ενώ έχει στα σκαριά ένα σημαντικό ναυπηγικό πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της.

Η Arkas Hellas S.A. αποτελεί θυγατρική της Arkas Holding και διαθέτει γραφεία στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Στην Arkas Holding ανήκει και η Arkas Line, η μεγαλύτερη τουρκικών συμφερόντων εταιρεία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η Arkas Line καταλαμβάνει την 27η θέση σε όρους χωρητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα και διαθέτει στόλο 43 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.