Πρόσω ολοταχώς για το λιμάνι του Λιβόρνο το 2015

Πρόσω ολοταχώς για το λιμάνι του Λιβόρνο το 2015

109
Πρόσω ολοταχώς για το λιμάνι του Λιβόρνο το 2015

Το λιμάνι του Λιβόρνο αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ για το 2015, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζεται αύξηση κατά 30% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η οποία άγγιξε τα 170.000 TEUs, σχεδόν 40.000 TEUs περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

«Τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου αποδεικνύουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», σχολίασε ο Giuliano Gallanti, πρόεδρος της λιμενικής αρχής, “Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό, μπορούμε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε την καλύτερη χρονιά μας ως τώρα που ήταν το 2008, με διακίνηση σχεδόν 779.000 TEUs. “

Η ανοδική τάση προκύπτει από τη νέα ώθηση στην επισκεψιμότητα των ΗΠΑ ενώ ανανεωμένο είναι και το ενδιαφέρον για τις διαδρομές στον Ατλαντικό από σημαντικές ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Zim, η Hapag-Lloyd, η MSC, η UASC και η CMA-CGM.

Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία (CMA-CGM), εξυπηρετεί το Λιβόρνο με τέσσερα τακτικά προγραμματισμένα δρομολόγια προς τη Βόρειο Αμερική, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει και μια νέα υπηρεσία που θα περιλαμβάνει τα λιμάνια στον Κόλπο του Μεξικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.