Άρση της κράτησης κινεζικού πλοίου που μετέφερε όπλα στην Κούβα

Άρση της κράτησης κινεζικού πλοίου που μετέφερε όπλα στην Κούβα

58
Άρση της κράτησης κινεζικού πλοίου που μετέφερε όπλα στην Κούβα

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (RICARDO MALDONADO ROZO)

Σε άρση της κράτησης του κινεζικού πλοίου που μετέφερε παράνομα όπλα στην Κούβα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές της Κολομβίας, σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι αρχές της Κολομβίας αποφάσισαν την απελευθέρωση του κινέζικου πλοίου Da Dan Xia, καθώς δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αποθήκευση ή καταστροφή του φορτίου όπλων 100 τόνων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή. Το πλοίο αναμένεται να κατευθυνθεί εν τέλει στην Κούβα. Ο πλοίαρχος του bulk carrier, Wu Hong, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση, καθώς διενεργείται εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι της Καρθαγένης στην Κολομβία στις 28 Φεβρουαρίου 2015. Εκεί, κατά τη διάρκεια ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά στο πλοίο τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς η φορτωτική του πλοίου ανέφερε ότι επρόκειτο για φορτίο σιτηρών.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών από τη μεριά του, ανέφερε πως το φορτίο ήταν καθ’όλα νόμιμο και αποτελούσε μέρος των συμφωνιών στρατιωτικών προμηθειών ανάμεσα στην Κούβα και την Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.