Το TEDx University of the Aegean στη Σύρο

Το TEDx University of the Aegean στη Σύρο

280
Το TEDx University of the Aegean στη Σύρο

Το TEDx University of the Aegean αποτελεί το πρώτο συνέδριο TEDx του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου στις 25 Απριλίου 2015 από τις 11:00 έως τις 19:00. στο Θέατρο Απόλλων, με θέμα “MOTIVACTION”.

Motivaction είναι ένας σύνθετος όρος από τις λέξεις motive και action (κίνητρο και δράση). Σκοπός του συνεδρίου είναι να οριστεί η λέξη “Motivaction” και να δοθούν απαντήσεις σε κάποια καίρια ερωτήματα: · Πώς η αιτία γίνεται κίνητρο και το κίνητρο δράση; · Τι είναι αυτό που μας κάνει να επιδιώκουμε τους στόχους μας; · Για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν στο πώς βάζουν στόχους και πώς κινητοποιούνται γι αυτούς?

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το TEDx University of the Aegean δημιουργήθηκε για να μεταφέρει την εμπειρία του TED στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στα νησιά του Αιγαίου γενικότερα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο, άνθρωποι με συναρπαστικές ιδέες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν άλλους. Το TEDx University of the Aegean θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που τις στηρίζουν και πιστεύουν σε αυτές, πέρα από τυχόν περιορισμούς μιας τοπικής κοινωνίας και των πόρων που αυτή μπορεί να διαθέσει.

Η οργάνωση υλοποιείται κατά κύριο λόγο από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με τη σημαντική συμμετοχή των υπολοίπων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή των τοπικών φορέων κι επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια ανάδειξης της Σύρου και των δυνατοτήτων της μέσα από την εκδήλωση. Το TEDx University of the Aegean θα φιλοξενήσει στη σκηνή του τουλάχιστον 12 ομιλητές, από την Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι άνθρωποι που κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από τις πράξεις τους κι όχι τα λόγια τους, άνθρωποι που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για όλους μας, εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι ομιλητές προέρχονται από διαφορετικά πεδία, είναι καλλιτέχνες, επιστήμονες, άνθρωποι με ιδέες κι εμπειρίες που μας παρουσιάσουν θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, τεχνολογίας, ψυχολογίας design, επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες και νέα για τη διοργάνωση
Facebook: https://www.facebook.com/TEDxUniversityoftheAegean?fref=ts
Instagram: tedxuniversityoftheaegean
E-mail: press@tedxuniversityoftheaegean.com και info@tedxuniversityoftheaegean.com

Το TEDx University of the Aegean θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, (http://apollontheater.gr/). Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά, διαδικτυακά στην σελίδα του θεάτρου: https://diavlos.grnet.gr/apollontheatre http://apollontheater.gr/ .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.