Ρεκόρ για τις ρωσικές εξαγωγές όπλων το 2014

Ρεκόρ για τις ρωσικές εξαγωγές όπλων το 2014

84
Ρεκόρ για τις ρωσικές εξαγωγές όπλων το 2014

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (DMITRY ASTAKHOV/RIA NOVOSTI/ GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL) 

Σε αριθμό ρεκόρ ανήλθαν τα έσοδα για τη ρωσική οικονομία από τις εξαγωγές όπλων και στρατιωτικών εξοπλισμών, αγγίζοντας τα 15 δις δολάρια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev σε ομιλία του στη Δούμα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Medvedev τόνισε, πως η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων, ειδικά όσον αφορά στις εξαγωγές. Τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων αποτέλεσαν το 3.2% του συνόλου των ρωσικών εξαγωγών, ενώ το ύψος των εσόδων ανήλθε σε 15 δις δολάρια για το 2013 και το 2014. Παράλληλα, τα υπάρχοντα συμβόλαια προμηθειών ανέρχονται σε 49 δις δολάρια.

Τέλος, ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της κυβερνητικής στήριξης προς την εγχώρια βιομηχανία οπλικών συστημάτων, με απώτερο στόχο την υποκατάσταση εισαγωγών εξαρτημάτων από την Ουκρανία, την ΕΕ και τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.