Περικοπές 200 θέσεων εργασίας από τη Maersk Oil

Περικοπές 200 θέσεων εργασίας από τη Maersk Oil

184
Περικοπές 200 θέσεων εργασίας από τη Maersk Oil

Σε περικοπές 200 θέσεων εργασίας σκοπεύει να προχωρήσει η πετρελαϊκή εταιρεία Maersk Oil, θυγατρική του ναυτιλιακού κολοσσού της Δανίας A.P. Moller-Maersk, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η εν λόγω απόφαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 20% την επόμενη διετία, λόγω της διαρκούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

Οι περικοπές θα λάβουν χώρα στην έδρα της Maersk, στο Κατάρ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αφορούν σε μόνιμους υπαλλήλους της εταιρείας αλλά και σε εργολάβους.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις επενδύσεων και περικοπές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημίες που προκαλούνται από τη σημαντική πτώση του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα.

Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει αίσθηση στη ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς δεν δικαιολογείται,δεδομένης της ανάκαμψης της αγοράς των τάνκερς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.