Αεροσκάφος της Asiana Airlines προσέκρουσε σε διάδρομο προσγείωσης

Αεροσκάφος της Asiana Airlines προσέκρουσε σε διάδρομο προσγείωσης

58
Αεροσκάφος της Asiana Airlines προσέκρουσε σε διάδρομο προσγείωσης

Φωτο:ΑΠΕ-ΕΡΑ (YOMIURI SHIMBUN)

Αεροσκάφος της Asiana Airlines προσέκρουσε στο διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα στην Ιαπωνία, προκαλώντας τον τραυματισμό 27 ατόμων, όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Στο αεροπλάνο τύπου Airbus A320 επέβαιναν 73 επιβάτες, 7 μέλη πληρώματος και ένας μηχανικός. 22 εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

Αν και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόσκρουση φαίνεται να προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή κατά την προσγείωση του αεροπλάνου.

Το αεροδρόμιο της Χιροσίμα μετά το περιστατικό έκλεισε, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τέταρτο κατά σειρά αεροπορικό ατύχημα που λαμβάνει χώρα σε αεροσκάφος τύπου Airbus A320 από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων και το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους. Η αεροπορική εταιρεία Asiana Airlines Inc. αντιμετώπισε ένα παρόμοιο περιστατικό πρίν από δύο χρόνια στο αεροδρόμιο του San Fransisco όταν ένα Boeing 777 της εταιρείας προσέκρουσε στη θάλασσα προκαλώντας το θάνατο 3 ανθρώπων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.