Ικανοποιημένοι οι ναυτικοί σύμφωνα με έρευνα της BIMCO

Ικανοποιημένοι οι ναυτικοί σύμφωνα με έρευνα της BIMCO

86
Ικανοποιημένοι οι ναυτικοί σύμφωνα με έρευνα της BIMCO

Ικανοποιημένοι με τη ζωή στη θάλασσα δείχνουν οι ναυτικοί, σύμφωνα με την έρευνα “Manpower Report 2015” που διεξάγουν από κοινού η BIMCO και το ICS.

Όπως καταδεικνύουν τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η πλειοψηφία των ναυτικών αξιολόγησε θετικά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στα πλοία, τονίζοντας πως οι μισθοί αλλά και οι συνθήκες εργασίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, η εύρεση εργασίας σε εύλογο διάστημα είναι εφικτή, ενώ η πρόσβαση στο ίντερνετ διευκολύνει την επικοινωνία και μειώνει το αίσθημα αποκλεισμού για τους ναυτικούς.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, οι εμπειρίες που βιώνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιών είναι πολύτιμες. Αντίστοιχα το επίπεδο εκπαίδευσής που λαμβάνουν και οι δεξιότητες που αναπτύσσουν στη θάλασσα δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιαδήποτε άλλη δουλειά στη στεριά.

Η συγκεκριμένη έρευνα, δημοσιεύεται ανά πενταετία από το 1990 και βασίζεται σε στοιχεία που συλλέγονται από ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται από ναυτιλιακές εταιρείες και εθνικές ναυτιλιακές αρχές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.