Το Μαρόκο επενδύει στη λιμενική βιομηχανία

Το Μαρόκο επενδύει στη λιμενική βιομηχανία

199
Το Μαρόκο επενδύει στη λιμενική βιομηχανία

Σε μαζικές επενδύσεις στα λιμάνια της χώρας προχωράει η κυβέρνηση του Μαρόκου, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη χώρα κόμβο των συνδυασμένων μεταφορών στην αφρικανική ήπειρο.

Ειδικότερα, κονδύλια ύψους 750 εκ. ευρώ έχουν παραχωρηθεί για την επέκταση των λιμένων της Casablanca και του Nador, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας με χρονικό ορίζοντα το 2030. Το σχέδιο επέκτασης του λιμένα της Casablanca προβλέπει τη δημιουργία τουριστικής μαρίνας, νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, επέκταση της υφιστάμενης λιμενικής ζώνης και ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες. Αντίστοιχα, ο νέος λιμένας του Nador αναμένεται να διαθέτει σε ετήσια βάση δυνατότητα διακίνησης 3 εκ. TEUs, 25 εκ. τόνων χύδην υγρών φορτίων και 7 εκ. τόνων συμβατικού φορτίου.

Η ανάπτυξη του λιμενικού και ναυτιλιακού κλάδου του Μαρόκο δεν φαίνεται να περνάει απαρατήρητη από τις χώρες της Μεσογείου. Το λιμάνι του Λιβόρνο στην Ιταλία διατηρεί πολυετή συνεργασία με τους λιμένες του βορειοαφρικανικού κράτους, προσβλέποντας σε περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών ανάμεσα στα δύο μέρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.