Ναυτιλιακή συνεργασία Ιαπωνίας – Ινδονησίας

Ναυτιλιακή συνεργασία Ιαπωνίας – Ινδονησίας

54
Ναυτιλιακή συνεργασία Ιαπωνίας – Ινδονησίας

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (Issei Kato/POOL)

Στη σύναψη διμερούς συμφωνίας προχώρησαν η Ιαπωνία και η Ινδονησία, σε σύνοδο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Τόκιο.

Η συμφωνία αφορά τη συνεργασία στον ευρύτερο ναυτιλιακό και αμυντικό τομέα και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παροχή βοήθειας προς την Ινδονησία για τον εκ-συγχρονισμό των υποδομώντης και την αναβάθμιση τωνδυνατοτήτων του λιμενικούσώματος. Επιπλέον, η διμερής συνεργασία θα περιλαμβάνει ειρηνευτικές αποστολές και ανάπτυξη αμυντικού εξοπλισμού, σε μια προσπάθεια δια-τήρησης της ασφάλειας στη θάλασσα.

Οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να προχωρήσουν και στην εφαρμογή διμερούς πρωτοβουλίας που θα προωθήσει το εμπόριο και τις επενδύσεις, με το Τόκιο να προσφέρει στην Τζακάρτα περί το 1,17 δισ. δολάρια σε χαμηλότοκα δάνεια για την κατασκευή ενός μεγάλου συστήματος ταχείας διέλευσης (mass rapid transit system).

Η σύσφιγξη των διμερών σχέσεων των δύο ασιατικών κρατών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας θαλάσσιας στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η Ινδονησία και αποβλέπει στο να καταστήσει τη χώρα ναυτιλιακό άξονα στην περιοχή ανάμεσα στον Ειρηνικό και τον Ινδικού ωκεανό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.