Ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Busan

Ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Busan

117
Ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Busan

Ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε για το Φεβρουάριο του 2015 το λιμάνι του Busan στη Νότια Κορέα.

Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση της η Busan Port Authority (BPA) η διακίνηση transshipment αυξήθηκε το Φεβρουάριο κατά 25.4% έναντι του ίδιου μήνα του 2014 αγγίζοντας τα 832.989 TEU ενώ αντίστοιχα ο όγκος εισαγωγών και εξαγωγών αυξήθηκε κατά 2% στα 682.241 TEU. Ως αποτέλεσμα η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το μήνα Φεβρουάριο ανήλθε σε 1.515.230 TEU.

Από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η BPA αξίζει να αναφερθεί ότι από το σύνολο των transshipment containers, το μεγαλύτερο ποσοστό είχε προέλευση ή προορισμό την Κίνα, ακολουθούμενη από τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Σχετικά με τις επιδόσεις του λιμένα, ο διευθυντής επιχειρήσεων Park Chung δήλωσε: “Σκοπός μας είναι να εδραιώσουμε το λιμάνι του Busan ως το μεγαλύτερο κόμβο μεταφόρτωσης στη Νοτιοανατολική Ασία. Σε αυτό στοχεύει η στρατηγική μάρκετινγκ που έχει υιοθετήσει η εταιρεία προς τις εταιρείες της liner ναυτιλίας και τις μεγάλες συμμαχίες ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε το στόχο μας για διαμετακόμιση 10 εκ. TEU το 2015.”

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.