Νιγηρία: σύλληψη επτά υπόπτων για πειρατεία

Νιγηρία: σύλληψη επτά υπόπτων για πειρατεία

111
Νιγηρία: σύλληψη επτά υπόπτων για πειρατεία

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ 

Σε σύλληψη επτά ατόμων υπόπτων για πειρατεία προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας, σε μια προσπάθεια για εξάλειψη του φαινομένου που ταλανίζει τις θαλάσσιες μεταφορές του κράτους της Δυτικής Αφρικής.

Όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, η Nigerian Navy Forwarding Operating Base (FOB), προχώρησε στη σύλληψη υπόπτων με την κατηγορία ότι διεξήγαγαν παράνομες θαλάσσιες επιχειρήσεις στην περιοχή ανάμεσα στη νήσο Bonny και το λιμάνι του Harcourt.

Όπως ανέφερε ο αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού Hassan Dogara, οι δράστες συνελήφθησαν επ’αυτοφόρω ενώ επιχειρούσαν να ληστέψουν το πλήρωμα του πλοίου MT Annah. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο όπλα τύπου AK 47, πυρομαχικά, κινητά τηλέφωνα και ένα χρηματικό ποσό.

Οι προσαχθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι ναυτεργάτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών δεν είναι επακριβές το νομικό πλαίσιο σχετικά με το κακούργημα για το οποίο διώκονται, καθώς στην περιοχή πραγματοποιούνται εκτός από πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις.

Όπως φαίνεται, η Νιγηρία προσπαθεί να καταστήσει ασφαλή τα χωρικά της ύδατα προχωρώντας σε δυναμικές κινήσεις πάταξης των παράνομων δραστηριοτήτων στη θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.