Η Κένυα βομβαρδίζει τους τρομοκράτες στη Σομαλία

Η Κένυα βομβαρδίζει τους τρομοκράτες στη Σομαλία

72
Η Κένυα βομβαρδίζει τους τρομοκράτες στη Σομαλία

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (Dai Kurokawa) 

Σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς των θέσεων της τρομοκρατικής ομάδας al-Shabab στη Σομαλία προχώρησε η Κένυα, μετά την πολύνεκρη επίθεση των τρομοκρατών στο πανεπιστήμιο της Garissa, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Διεθνών Ειδησεογραφικών Πρακτορείων, δύο στρατόπεδα των ισλαμιστών στην περιοχή Gedo καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς που έλαβαν χώρα την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου 2015, ένοπλοι της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής ομάδας al-Shabab, επιτέθηκαν στο πανεπιστήμιο της Garissa στην Κένυα προκαλώντας το θάνατο 148 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν φοιτητές.

Kenyan Christians offer Easter Sunday prayers for the 148 victims of a university attack

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (Daniel Irungu) 

Ο πρόεδρος της Κένυας, Uhuru Kenyatta από την πλευρά του, αρνήθηκε τις κατηγορίες για καθυστερημένη αντίδραση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών και τόνισε πως η κυβέρνηση θα ανταποδώσει κάνοντας χρήση βίας.

Η τρομοκρατική ομάδα που φέρεται να συνδέεται με την al-Qaeda, επιτίθεται στην Κένυα για να την εξαναγκάσει να αποσύρει το στρατό που έστειλε στη Σομαλία το 2011 προκειμένου να συνδράμει τη γείτονα χώρα στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.

Πλέον, η διατήρηση της ασφάλειας στην Κένυα έχει καταστεί εξαιρετικά δυσχερής και η κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της al-Shabab στη Σομαλία κινδυνεύει να οδηγήσει σε γενική σύρραξη στην ήδη ταραγμένη περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.