Γιάννης Θεοτοκάς: Καλοτάξιδος ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας

Γιάννης Θεοτοκάς: Καλοτάξιδος ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας

1972
Γιάννης Θεοτοκάς: Καλοτάξιδος ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας

Έπειτα από αναμονή πολλών ημερών, ανακοινώθηκε επίσημα η ανάληψη καθηκόντων του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, από τον καθηγητή Γιάννη Θεοτοκά. Ο καθηγητής Ι. Θεοτοκάς είναι βαθύς γνώστης των ναυτιλιακών θεμάτων και ιδιαίτερα αγαπητός στους ναυτιλιακούς κύκλους.

Ο Γιάννης Θεοτοκάς γεννήθηκε το 1965 στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, με ειδίκευση στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο, στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη διοίκηση και τις στρατηγικές των ναυτιλιακών επιχειρήσεων αλλά και τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Τακτικός αρθρογράφος σε πλείστα επιστημονικά περιοδικά ενώ το συγγραφικό του έργο είναι ιδιαίτερα ευρύ όπως και η συμμετοχή του σε ερευνητικά/εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο νέος γενικός γραμματέας ΥΝΑ είναι γραμματέας στην Ενωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος και επί σειρά ετών μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» που διοργανώνει το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά στο οποίο αρθρογραφεί τακτικά από το 1998. Παράλληλα υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης δύο πρόσφατων ειδικών επετειακών εκδόσεων που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της επανέκδοσης του ιστορικού αρχείου του περιοδικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.