Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νιγηρία

Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νιγηρία

50
Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νιγηρία

Φωτό: ΑΠΕ-EPA (Ahmed Jallanzo)

Παρά την αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή αλλά και την έκρυθμη κατάσταση στις γειτονικές χώρες, άκρως ενδιαφέρουσες ευκαιρίες φαίνεται να παρουσιάζει η Νιγηρία για τους διεθνείς επενδυτές, όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νιγηρίας-Βελγίου (Nigeria-Belgium Chamber of Commerce / NBCC) στο Λάγος.

Ιδιαίτερες προοπτικές για ανάπτυξη παρουσιάζει και ο ναυτιλιακός κλάδος της χώρας, καθώς η χώρα επιδιώκει να μετατραπεί σε κόμβο της αφρικανικής ηπείρου για τις μεταφορές πετρελαίου και αερίου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Νιγηρία διαθέτει το 10ο μεγαλύτερο απόθεμα υδρογονανθράκων στον κόσμο ενώ βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένη στον Κόλπο της Γουινέας.

Παρόλα αυτά, η πτώση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς έχει επηρεάσει τη χώρα , οδηγώντας σε μείωση τους ρυθμούς ανάπτυξης από το 7% στο 5%. Επιπρόσθετα, η Νιγηρία βασίζεται εν πολλοίς στις εξαγωγές πετρελαίου, παραμελώντας θεμελιώδεις κλάδους της εθνικής της οικονομίας, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι κατασκευές κ.α.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.