Μεγάλοι παίκτες για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Λεμεσού

Μεγάλοι παίκτες για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Λεμεσού

167
Μεγάλοι παίκτες για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Λεμεσού

Σε ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Λεμεσού αποφάσισε να προχωρήσει η κυπριακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που έχει ως στόχο να συγκεντρώσει €1,4 δις σε μια τετραετία.

Για τη διαχείριση του λιμένα έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους δύο μεγάλες εταιρείες της λιμενικής αγοράς, η ολλανδική APM Terminals και η DP World, αν και δεν είναι ακόμη σαφές η μέθοδος αποκρατικοποίησης που θα επιλεγεί (ιδιωτικοποίηση, πώληση ποσοστού ή παραχώρηση δραστηριοτήτων).

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε πως η επιλογή των επενδυτών θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το πρώτο τετράμηνο του 2016. Περαιτέρω, σύμφωνα με τον υπουργό, έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, για τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης ώστε η Αρχή Λιμένων Κύπρου να διατηρήσει τον εποπτικό της ρόλο.

Το λιμάνι της Λεμεσού παρουσίασε αύξηση 11% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2014, η οποία άγγιξε τα 307,600 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.