Πωλείται ή δεν πωλείται ο ΟΛΠ;

Πωλείται ή δεν πωλείται ο ΟΛΠ;

99
Πωλείται ή δεν πωλείται ο ΟΛΠ;

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» (Xinhua) δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στην ΟΛΠ Α.Ε. εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ειδικότερα για την Cosco, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι, «μπορεί να καταθέσει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά», σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης απέδωσε την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 67,7% των μετοχών της ΟΛΠ, στις αλλαγές που έγιναν στο ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε  το γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε την υπάρχουσα συνεργασία του ΟΛΠ με την Cosco στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ «παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών και «μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα» εξαιτίας του καθοριστικού της ρόλου στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Από την Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua δήλωσε ότι «η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής». Συνεχίζοντας ο κ. Δρίτσας διεμήνυσε πως «ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα», δηλώνοντας ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».  Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.