Έκρυθμη η κατάσταση στην Υεμένη

Έκρυθμη η κατάσταση στην Υεμένη

87
Έκρυθμη η κατάσταση στην Υεμένη

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Υεμένη, όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, καθώς οι αντάρτες Χούθι προελαύνουν από το Βορρά προς τις νότιες περιοχές της Υεμένης.

Ειδικότερα, λόγω των εχθροπραξιών, η ναυσιπλοΐα στην περιοχή χαρακτηρίζεται μη ασφαλής από τους αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς, οι αντάρτες έχουν καταλάβει, μεταξύ άλλων, την πόλη και το λιμάνι του Άντεν. Περαιτέρω, όλα τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές βάσεις θεωρούνται στόχοι δυνητικών βομβαρδισμών, ενώ η Σαουδική Αραβία έχει προχωρήσει ήδη σε αεροβομβαρδισμούς περιοχών των ανταρτών.

Στα λιμάνια της Hodeidah και του Saleef οι εμπορικές δραστηριότητες εκτελούνται κανονικά προς το παρόν.

Όσοι δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Άντεν και στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους τοπικούς ναυτιλιακούς πράκτορες και τα P&I Clubs και να ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις, καθώς η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη και ρευστή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.