Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης: μια νότα αισιοδοξίας για τους νέους

Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης: μια νότα αισιοδοξίας για τους νέους

375
Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης: μια νότα αισιοδοξίας για τους νέους

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει στις 31 Μαρτίου την «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης», ανοίγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από μια ολοκληρωμένη Ημερίδα το κεφάλαιο του «Scale up».Καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων θα αναλύσουν τα επόμενα βήματα που ωριμάζουν το ξεκίνημα μιας νεοφυούς εταιρείας, θα περιγράψουν το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα αναφερθούν και στους τρόπους χρηματοδότησης μιας επενδυτικής ιδέας.

Οι 3 θεματικές ενότητες της Ημερίδας είναι:

ENOTHTA I, 11:00-13:25: Εμπνέοντας την Επιχειρηματικότητα

ENOTHTA II, 13:45-16:00: Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα

ENOTHTA III, 16:30-18:00: Μιλώντας για την Επιχειρηματικότητα

Την Ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, όσο και ο εκδότης των εφημερίδων Realnews και ΑΓΟΡΑ και πρόεδρος του Real FM Νίκος Χατζηνικολάου.

alexandros-onasis

Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ομιλητών θα μιλήσουν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος (C.E.O. Chipita), Παύλος Ευμορφίδης (Ιδρυτής Coco-Mat), Κώστας Γεράρδος (Πλαίσιο C.E.O.), Κωνσταντίνος Μποτόπουλος (Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Gwen Nguyen (Κοινωνική Επιχειρηματίας και Διευθύντρια Indiegogo), Nava Swersky Sofer (Πρόεδρος International Commercialisation Alliance, Ιδρύτρια NanoIsrael).

Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών (18:00-21:00), θα λειτουργήσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Στέγης βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας (με τη συμμετοχή κοινού που θα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του είτε τηλεφωνικά, είτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.aoen.gr – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), μέσα από τα οποία εξίσου σημαντικοί επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων θα μπορέσουν να μεταδώσουν με πολύ πρακτικό τρόπο την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους σε συγκεκριμένες θεματικές.

Στις ομιλίες θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικών και Αγγλικών, για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η προσκόμιση κάποιου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητάς σας, για την παροχή του σχετικού εξοπλισμού.

H Ημερίδα θα διεξαχθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 (Λεωφόρος Συγγρού 107- 109) από τις 11.00 ενώ τα Βιωματικά Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας από τις 18:00-21:00 .

Δήλωση συμμετοχής για τα βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας:

Τηλέφωνο: 210 3713015 (Προσφέρεται η δυνατότητα ομαδικής κράτησης σε τμήματα εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Όριο Συμμετοχής 25 άτομα ανά εργαστήριο).

Πληροφορίες για το κοινό: 210 3713011 και www.aoen.gr  | www.onassis-scholars.gr | www.onassis.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.