Η απλήρωτη ναυτική εργασία σε σύγκρουση με το ελληνικό δημόσιο

Η απλήρωτη ναυτική εργασία σε σύγκρουση με το ελληνικό δημόσιο

92
Η απλήρωτη ναυτική εργασία σε σύγκρουση με το ελληνικό δημόσιο

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την «ολοκλήρωση της εκταμίευσης συνολικού συνολικού ποσού € 1.061.666,81 για την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία υπέρ της εταιρείας «ΝΕΛ Α.Ε.», το γραφείο Τύπου του ΥΝΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Πρώτη προτεραιότητα του αναπληρωτή υπουργού Θ. Δρίτσα, αποτελεί η οριστική επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας. Με συνεχείς παρεμβάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών και με συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Μάρδα, έγινε δυνατή η εκταμίευση του προαναφερθέντος ποσού. Από την πλευρά του κ. Δρίτσα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, το ποσό που θα λάβει τελικά η εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε. για να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους απλήρωτους ναυτικούς της, να είναι το μεγαλύτερο δυνατό. Ωστόσο, το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στην εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε., είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του ΥΝΑ και θα διαμορφωθεί με απόφαση των φορολογικών αρχών και της αρμόδιας εφορίας, μετά από τον υπολογισμό των υποχρεώσεων της ΝΕΛ, απέναντι στο ελληνικό δημόσιο.

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΥΝΑ έδωσε με δηλώσεις η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της.

Το δ.σ. της ΠΝΟ της εξέτασε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών και ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ» αναφέρει η ανακοίνωση, «καταγγέλλει για πολλοστή και προειδοποιεί τελεσιγραφικά ότι εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων, οι υπαίτιες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα υποστούν και θα γευτούν τη  δυναμική αντίδραση του κλάδου.

Η Πανελλήνια  Ναυτική  Ομοσπονδία  απεφάσισε τέλος, την  αποστολή  σχετικού εξωδίκου  της,  στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ήδη γνωστά από πολλών μηνών κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργασιακού περιεχομένου, που εξακολουθούν να αναμένουν την επίλυσή τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.