Νέες υπηρεσίες από την Etihad Airways

Νέες υπηρεσίες από την Etihad Airways

98
Νέες υπηρεσίες από την Etihad Airways

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χρησιμοποιεί ένα αεροσκάφος –τελευταίας τεχνολογίας- το Boeing 787-9 Dreamliner για τις καθημερινές της πτήσεις προς Ουάσιγκτον, από τις 15 Μαρτίου 2015, σηματοδοτώντας το λανσάρισμα  των νέων  υπηρεσιών της πρώτης, διακεκριμένης και οικονομικής θέσης, στις ΗΠΑ .

Το φημισμένο εσωτερικό του Boeing 787-9 της εταιρίας, περιλαμβάνει οχτώ σουίτες στην πρώτη θέση, 28 στούντιο στη διακεκριμένη θέση και 199 έξυπνα καθίσματα στην οικονομική θέση, προσφέροντας υψηλότατο επίπεδο άνεσης, ψυχαγωγίας και εν πτήση συνδεσιμότητα. Ενώ η διακόσμηση και ο φωτισμός είναι εμπνευσμένα από την σύγχρονη αραβική σχεδίαση, συμπληρώνοντας την νέα εμφάνιση της Etihad Airways με την ονομασία «Όψεις του Άμπου Ντάμπι».

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Ως το πιο τεχνολογικά προηγμένο αεροσκάφος στην κατηγορία του, το Boeing 787, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις πτήσεις από και προς Ουάσιγκτον παρέχοντας μέγιστη απόδοση και αξιοπιστία. Έχουμε προσαρμόσει στο αεροσκάφος τις πιο καινοτόμες και εξελιγμένες καμπίνες του κόσμου στην πρώτη, διακεκριμένη και οικονομική κατηγορία, προσφέροντας στους επιβάτες μας κορυφαία επίπεδα άνεσης που δεν απολάμβανε μέχρι σήμερα ο σύγχρονος επιβάτης».

Η Etihad Airways ξεκίνησε καθημερινές απευθείας πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ουάσιγκτον, το Μάρτιο του 2013, δημιουργώντας την πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πρωτευουσών. Το δρομολόγιο έχει προσελκύσει μεγάλη ζήτηση από κυβερνητικούς και επιχειρηματίες και έχει στηρίξει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των ταξιδιών αναψυχής μεταξύ και πέραν των δύο πόλεων.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Ουάσιγκτον, απολαμβάνουν άλλο ένα  όφελος, πραγματοποιώντας τελωνειακό έλεγχο και έλεγχο προστασίας των συνόρων, στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι και πριν την άφιξή τους στις ΗΠΑ. Η διαδικασία επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τους απαιτούμενους ελέγχους τελωνείου, μετανάστευσης και ασφάλειας των ΗΠΑ, πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος της πτήσης, προσφέροντάς τους έτσι τη δυνατότητα να αποφύγουν τις ουρές αναμονής κατά την άφιξή τους.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της διαδικασίας είναι, ότι ο έλεγχος αποσκευών που πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι πληρεί τις προδιαγραφές της υπηρεσίας Διαχείρισης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) των ΗΠΑ, επιτρέποντας έτσι στους επιβάτες που συνεχίζουν με εσωτερικές πτήσεις να τσεκάρουν τις αποσκευές τους από το Άμπου Ντάμπι κατευθείαν στον τελικό τους προορισμό.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ουάσιγκτον, έχουν την άνεση να επιλέξουν μια αναχώρηση χρονικά πολύ βολική, επιτρέποντας τους έτσι να ταξιδέψουν μετά την ολοκλήρωση της εργάσιμης μέρας τους.

Η Ουάσιγκτον, αποτελεί έναν από τους έξι προορισμούς που εξυπηρετούνται από την Etihad Airways στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Ντάλας, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Hogan δήλωσε: «Η Etihad Airways με 45 πτήσεις την εβδομάδα προς και από τις ΗΠΑ, συνδέει τη χώρα με το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο μας, το οποίο περιλαμβάνει 34 προορισμούς στη Μέση Ανατολή και την Ινδική χερσόνησο. Συνεχίζουμε να παρατηρούμε έντονη ζήτηση για ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας, όπου εξυπηρετούνται 11 πόλεις αποκλειστικά με το δικό μας δίκτυο και 15 σε συνδυασμό με τον συνεργάτη μας, την Jet Airways, παρέχοντας απαράμιλλη πρόσβαση στη χώρα. Επιπλέον, οι επιβάτες απολαμβάνουν τους ταχύτερους χρόνους ταξιδιού στον κλάδο, από την Ουάσιγκτον προς δημοφιλείς προορισμούς όπως το Αχμενταμπάντ, η Βομβάη, το Δελχί, το Χαϊντεραμπάντ και το Τσενάι».

Ο στόλος της Etihad Airways με τους δυο τύπους του B787 (-9 και -10), είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αποτελούμενος από 71 αεροσκάφη. Το ελαφριά συνθετικά υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένο το αεροσκάφος, του επιτρέπει να χρησιμοποιεί μέχρι και 30% λιγότερα καύσιμα από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος της κατηγορίας. Επίσης, οι νέες τεχνολογίες του αεροσκάφους μειώνουν τον θόρυβο κατά 60% σε σχέση με οπουδήποτε αεροσκάφος παρόμοιου μεγέθους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.