Ινδονησία: Οι αξιώσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα δεν έχουν νομική...

Ινδονησία: Οι αξιώσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα δεν έχουν νομική βάση

52
Ινδονησία: Οι αξιώσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα δεν έχουν νομική βάση

Τη δέσμευση του για την ειλικρινή διαμεσολάβηση της χώρας του στο διαφιλονικούμενο ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας διατύπωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo.

«Έχουμε ανάγκη από ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή του Ειρηνικού. Είναι σημαντικό να έχουμε ασφάλεια προκειμένου να επικεντρωθούμε στην οικονομική μας ανάπτυξη. Υποστηρίζουμε τον Code of Conduct και το διάλογο ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία και τα κράτη του ASEAN (Association of Southeast Asian Nations)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Widodo.

Παρόλα αυτά , ο πρόεδρος της Ινδονησίας, δεν δίστασε να δηλώσει πως οι διεκδικήσεις της Κίνας με βάση το «διάγραμμα των εννέα σημείων», δεν έχουν κανένα ουσιαστικό έρισμα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα διεκδικεί ένα μεγάλο τμήμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, το οποίο πιστεύεται ότι είναι πλούσιο σε φυσικούς πόρους. Άλλες χώρες της Ασίας, όπως η Ταιβάν, το Βιετνάμ, το Μπρουνέι, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες, διεκδικούν επίσης μέρος της θάλασσας, γεγονός που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των προαναφερθέντων χωρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.