Καταδίκη Σομαλών πειρατών από δικαστήριο στις Σεϋχέλλες

Καταδίκη Σομαλών πειρατών από δικαστήριο στις Σεϋχέλλες

100
Καταδίκη Σομαλών πειρατών από δικαστήριο στις Σεϋχέλλες

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Σεϋχελλών καταδίκασε εννέα Σομαλούς πειρατές, σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Ειδικότερα, οι εννέα Σομαλοί συνελήφθησαν σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Άντεν στις 10 Νοεμβρίου, μετά από αποτυχημένη επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του πλοίου ‘M/V Torm Kansas’, υπό σημαία Δανίας.  Οι πειρατές συνελήφθησαν από πλοίο που συμμετείχε στην αποστολή του ΝΑΤΟ κατά της πειρατείας και παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές των Σεϋχελλών.

Ο δικαστής καταδίκασε οκτώ από τους κατηγορούμενους σε 14 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο μοναδικός ανήλικος κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια κάθειρξη για κάθε μία από τις τρείς κατηγορίες πειρατείας. Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι ψάρευαν, απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, δανικό δικαστήριο είχε εκδικάσει την υπόθεση και είχε κρίνει τους κατηγορούμενους αθώους για την κατηγορία της πειρατείας, ενώ περαιτέρω, ο δικαστής είχε εκδικάσει αποζημίωση ύψους 3,247 δολαρίων σε καθέναν καθώς έκρινε πως καταπατήθηκε το δικαίωμα τους να δικαστούν έγκαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νησιωτικό κράτος των Σεϋχελλών καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου της πειρατείας στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Ενδεικτικά, τριάντα τρεις πειρατές εκτίουν ποινές φυλάκισης στις φυλακές Montagne Posee των Σεϋχελλών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.