Έμπολα: ο τρόμος ξαναχτυπά στη Δυτική Αφρική

Έμπολα: ο τρόμος ξαναχτυπά στη Δυτική Αφρική

53
Έμπολα: ο τρόμος ξαναχτυπά στη Δυτική Αφρική

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας κατοίκων και επισκεπτών αποφάσισε να προχωρήσει η Σιέρρα Λεόνε, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το νέο ξέσπασμα του φονικού ιού Έμπολα στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα εφαρμοστεί στις δυτικές περιοχές της Σιέρρα Λεόνε, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πρωτεύουσα, Φρίταουν.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, μέλη της ομάδας διαχείρισης κρίσης θα επισκέπτονται τους κατοίκους με στόχο την καταγραφή και τη νοσηλεία νέων περιστατικών της νόσου, σε μια προσπάθεια περιορισμού της. Παράλληλα, οι ειδικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες, τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει η επαφή με μολυσμένα άτομα αλλά και η χρήση παραδοσιακών ιατρικών μεθόδων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διεθνώς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα, με την πλειοψηφία των θανάτων να έχουν λάβει χώρα στη Δυτική Αφρική, στα κράτη της Λιβερίας, της Γουινέας και της Σιέρρα Λεόνε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.