Στατιστικά στοιχεία για τους λαθρεπιβάτες εξέδωσε ο ΙΜΟ

Στατιστικά στοιχεία για τους λαθρεπιβάτες εξέδωσε ο ΙΜΟ

84
Στατιστικά στοιχεία για τους λαθρεπιβάτες εξέδωσε ο ΙΜΟ

Τα ετήσια στατιστικά στοιχεία για το 2014 σχετικά με τα διεθνή κρούσματα λαθραίας επιβίβασης σε πλοία εξέδωσε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός.

Ειδικότερα, με βάση την επίσημη έκθεση του Οργανισμού, το 2014 ανακοινώθηκαν από τον ΙΜΟ 61 συνολικά καταγραφές περιστατικών που αφορούσαν σε συνολικά 120 λαθρεπιβάτες. Η Αφρική κράτησε τα σκήπτρα στα αναφερόμενα συμβάντα, καθώς το 81% εξ αυτών, αφορούσε σε υπηκόους της Νιγηρίας, της Γκάνας και της Τανζανίας. Επιπλέον, τα λιμάνια με τα μεγαλύτερα κρούσματα λαθραίας επιβίβασης, ήταν του Cape Town και του Lagos.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Swedish P&I Club,  το μέσο κόστος για τη νομική δίωξη ενός λαθρεπιβάτη υπολογίζεται περί τα 38.500 δολάρια αν και μπορεί να ξεπεράσει τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ανάλογα με τις νομικές και πρακτικές δυσκολίες που μπορεί να ανακύψουν σχετικά με τον επαναπατρισμό.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.