Περιμένουμε ορδές Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Περιμένουμε ορδές Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

127
Περιμένουμε ορδές Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Υπεραισιόδοξος για την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα αλλά και αποκαλυπτικός προς το διεθνή ανταγωνισμό στις αερομεταφορές εμφανίσθηκε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Lufthansa στη χώρα μας κ. Harro Julius Petersen.O εξαιρετικά έμπειρος γερμανός διευθυντής τόνισε ότι ο μέσος γερμανός και γενικότερα κάθε ‘φυσιολογικός’ άνθρωπος δεν ασχολείται με τα εσωτερικά πολιτικά τεκταινόμενα μιας χώρας αλλά αναζητά έναν ασφαλή και ήσυχο προορισμό με γεωφυσικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες για να απολαύσει τις διακοπές του. Κατά τον κ. Petersen η παρούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα μας δεν φαίνεται να επηρεάζει τον γερμανό τουρίστα που προτιμά τη χώρα μας όχι μόνο για τις ομορφιές της αλλά και επειδή σε πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη υπάρχει επικίνδυνη ατμόσφαιρα ή επικινδυνότητα για τον εισερχόμενο τουρισμό. Ιδιαίτερα θετική για την εισερχόμενη κίνηση προς την Αθήνα είναι και η ανάπτυξη του Πειραιά σε ‘κόμβο’ κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα η Lufthansa να προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες πτήσεις  κάθε Πέμπτη και Σάββατο που απευθύνονται σε επιβάτες που θα μετεπιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια στην Ακτή Μιαούλη.

Eξαιρετικά σημαντική για την κίνηση όλων των εταιρειών του Ομίλου (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss,Brussels Airlines) παραμένει η ναυτική κίνηση της χώρας μας ενώ οι νέοι προορισμοί της Lufthansa προς την πόλη του Παναμά, την Τάμπα στη Φλόριδα αλλά και το Κανκούν στο Μεξικό αποτελούν για τον κ.Petersen σημαντικά λιμάνια για τις ναυτιλιακές εταιρείες που επιλέγουν τον γερμανικό μεταφορέα για την μετακίνηση των πληρωμάτων τους.

Σε σύνολο οι 4 εταιρείες του ομίλου θα προσφέρουν 118 πτήσεις από Ελλάδα προς το εξωτερικό κάθε εβδομάδα αυτό το καλοκαίρι ενώ σε αυτό τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολυάριθμες πτήσεις της Germanwings προς τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Ο κ. Petersen δεν απέκρυψε πάντως την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη απεργία των πιλότων της εταιρείας τονίζοντας ότι η στάση 5.000 εργαζομένων δημιουργεί απρόσμενα προβλήματα και αγωνία στο σύνολο των 100.000 και πλεον εργαζομένων της εταιρείας. ¨Όπως τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της Lufthansa για τη ΝΑ Ευρώπη τη μέση Ανατολή και την Αφρική κ. Tal Muscal μεγάλο στοίχημα για μια εταιρεία δεν είναι μόνο η βιώσιμη και φιλικά περιβαλλοντική της ανάπτυξη αλλά επιπρόσθετα και η οικονομικά συνεπής επιβίωσή της. Ως προς αυτό το ζήτημα και οι δύο γερμανοί διευθυντές τόνισαν τον αυξημένο ανταγωνισμό που δέχονται οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορές από τις εταιρείες του αραβικού κόλπου αλλά και από τη γιγάντωση της Turkish Airlines. Yπογράμμισαν επίσης την ανάγκη για όλες τις εταιρείες στην Ευρώπη να επανεξετάσουν τα κόστη τους και να διακόψουν ζημιογόνες δραστηριότητες και μη κερδοφόρες επιλογές.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Petersen ότι σημαντικός αριθμός Ελλήνων επιλέγουν να πετούν με εισιτήρια πρώτης θέσης σε διηπειρωτικές πτήσεις που αγοράζουν από την Αθήνα: «Θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των Ελλήνων ταξιδιωτών που ταξιδεύουν με πρώτη θέση. Δεν θα σας δώσω όμως ακριβή νούμερα» δήλωσε χαριτολογώντας.

harro-julius-petersen2

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.