Θετικά τα στοιχεία για τον ClassNK

Θετικά τα στοιχεία για τον ClassNK

171
Θετικά τα στοιχεία για τον ClassNK

Ο ClassNK, αποτελεί το μεγαλύτερο νηογνώμονα στον κόσμο ως προς τη χωρητικότητα του επιθεωρούμενου στόλου, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική τελετή στις 17 Μαρτίου στο Τόκυο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο νηογνώμονας και η βρετανική Clarkson’s, πάνω από 366 εκ. dwt, δηλαδή περίπου το 21% του παγκόσμιου στόλου, έχουν επιθεωρηθεί και είναι σήμερα  πιστοποιημένα από τον ιαπωνικό νηογνώμονα.  Περαιτέρω, για το 2014, ο ClassNK υποδέχτηκε πλοία 16 εκ. gross tons, που αντιστοιχούν στο 25% του τονάζ των νεότευκτων πλοίων για το περασμένο έτος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος του ClassNK ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε πως η εθνικότητα δεν διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο για τους πελάτες μας. Οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές διεθνώς επιλέγουν το νηογνώμονα με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρει. Τα νέα στοιχεία καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η ναυτιλιακή βιομηχανία”.

Περαιτέρω, ο ClassNK δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη,  προχωρώντας σε διεθνείς συνεργασίες για projects, σχετικά με τη θαλάσσια ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.