Σημαντικές καθυστερήσεις σε λιμάνια διεθνώς

Σημαντικές καθυστερήσεις σε λιμάνια διεθνώς

95
Σημαντικές καθυστερήσεις σε λιμάνια διεθνώς

Σημαντικές καθυστερήσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εκ νέου σε λιμάνια διεθνώς.

Συγκεκριμένα, στα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας, παρατηρούνται καθυστερήσεις ως απόρροια της αύξησης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία logistics Contargo, από τον Ιανουάριο του 2015, παρατηρούνται αυξημένοι χρόνοι διαχείρισης καθώς και αύξηση στα λειτουργικά κόστη λόγω συνωστισμού.  Στο Ρότερνταμ ο χρόνος αναμονής για τις φορτηγίδες μπορεί να αγγίξει και τις 92 ώρες, ενώ αντίστοιχα στην Αμβέρσα, τις 72 ώρες. Η αύξηση κατά 6% στη διακίνηση TEU που επιτεύχθηκε το 2014, και για τους δύο λιμένες, αναμένεται να συνεχιστεί και για το 2015, γεγονός που ενδέχεται να επιτείνει το πρόβλημα της συμφόρησης του λιμένα.

Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, οι χρήστες του λιμένα θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Από την πλευρά τους, οι αρχές των λιμένων σκοπεύουν να προχωρήσουν σε διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να εφαρμόσουν μέτρα που θα αποσυμφορήσουν, όσο είναι εφικτό τα προαναφερόμενα λιμάνια.

Περαιτέρω, καθυστερήσεις παρατηρούνται και στη Νέα Ζηλανδία, στο λιμάνι του Όκλαντ, καθώς η συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα ανάμεσα στα σωματεία των λιμενεργατών και τις ναυτιλιακές εταιρείες αποδεικνύεται μάλλον ασταθής.

Ειδικότερα, στο Oakland International Container Terminal, σημειώθηκε παύση των εργασιών στα κρηπιδώματα και τις πύλες εισόδου και εξόδου του λιμανιού, λόγω διαμάχης ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τη διαχειρίστρια αρχή του λιμένα που αφορούν ζητήματα στελέχωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.