800 επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum

800 επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum

259
800 επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum

Κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως θα βρεθούν τον Μάιο στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum, όπου θα έχουν επαφές με μέλη της κυβέρνησης και επίσης, μια σημαντική ευκαιρία να δικτυωθούν με εκπροσώπους λιμενικών αρχών, εμπορικών επιμελητηρίων, προμηθευτών και άλλων παραγόντων της Ανατολικής Μεσογείου που εμπλέκονται στη λειτουργία και εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

Το Συνέδριο, που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στις 26 και 27 Μαΐου, θα φιλοξενήσει και ηγετικά στελέχη του κλάδου του yachting, όπως εκπροσώπους των ενώσεων MYBA και ICOMIA, μεγάλους yacht charterers και φορείς ανάπτυξης και εκμετάλλευσης μαρινών.

Συνολικά, περίπου 800 επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις για ουσιαστικά θέματα που αφορούν το μέλλον του προσοδοφόρου αυτού κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Η εκροή της διεθνούς κρουαζιέρας προς την ευρωπαϊκή οικονομία φτάνει τα 39,4 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ έχει δημιουργήσει 339.000 θέσεις εργασίας.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Cruise Lines International Association(CLIA), που επίσης θα λάβει χώρα τη δεύτερη ημέρα του Posidonia Sea Tourism Forum, θα συζητηθούν καίρια ζητήματα που αφορούν την πρόοδο της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως η προβλεπόμενη αύξηση χωρητικότητας του 2016 και οι ανασχετικοί παράγοντες που περιορίζουν την αύξηση των προσεγγίσεων τράνζιτ και την ανάπτυξη τουhome-porting στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια, «η απόφαση της CLIA Ευρώπης να επιλέξει το συνέδριό μας για αυτή τη σημαντική συνεδρίαση αναδεικνύει το πόσα βήματα μπροστά έχουμε κάνει από την πρώτη διοργάνωση του Posidonia Sea Tourism Forum, το 2011».

«Χάρη στη συμμετοχή των μεγαλύτερων εταιρειών των κλάδων που απαρτίζουν τον θαλάσσιο τουρισμό και τη διεθνή φήμη των ομιλητών, η ανά διετία αυτή εκδήλωση έχει μετατραπεί σε μια ευκαιρία που περιμένει εναγωνίως η διεθνής κοινότητα επαγγελματιών της κρουαζιέρας και του yachting που εύκολα διακρίνουν τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή μας», καταλήγει ο κ. Βώκος.

Με τη συμμετοχή τόσων σημαντικών προσωπικοτήτων, ο εκθεσιακός χώρος του Posidonia Sea Tourism Forum προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για προορισμούς, λιμενικές αρχές, περιφέρειες, εμπορικά επιμελητήρια, αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, παρόχους τουριστικών υπηρεσιών και εταιρείες ανάπτυξης μαρινών να εκτεθούν σε ένα κοινό με πολύ στοχευμένα ενδιαφέροντα και μεγάλη επιρροή στους κλάδους τους.

Επίσης, για εξαγωγείς ποιοτικών προϊόντων τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις επεξεργασίας τροφίμων, οινοποιεία και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων της περιοχής προσφέρεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο European F&B Cruise Ship SupplyIndustry Workshop, όπου θα ενημερωθούν υπεύθυνα για τις προοπτικές και τον τρόπο λειτουργίας της τροφοδοσίας κρουαζιερόπλοιων από πολύ έμπειρους εκπροσώπους του εξειδικευμένου αυτού κλάδου.

Χρυσοί χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, αργυρός χορηγός είναι η Air France-ΚLΜ-Delta και χάλκινος χορηγός είναι η Celestyal Cruises.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.