Ενημέρωση αναφορικά με αναταράξεις κατά την πτήση Α3 829 Ζυρίχη – Αθήνα

Ενημέρωση αναφορικά με αναταράξεις κατά την πτήση Α3 829 Ζυρίχη – Αθήνα

141
Ενημέρωση αναφορικά με αναταράξεις κατά την πτήση Α3 829 Ζυρίχη – Αθήνα

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι στην πτήση Α3 829 που αναχώρησε από Ζυρίχη το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στις 10:58 και προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 14:37 και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλιτ στην Κροατία κατά την διάρκεια του σέρβις φαγητού, το αεροσκάφος υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό και χωρίς προειδοποίηση για περίπου 5-7 δευτερόλεπτα.

Από τις έντονες αναταράξεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός στο πόδι και στο χέρι.

Σημειωτέον, ο κυβερνήτης άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν από τα 37.000 στα 35.000 πόδια λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και  βασιζόμενοι στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για  την αποφυγή αναταράξεων.

Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα χωρίς προβλήματα και ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα.  Αφού παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες στους επιβάτες και στο μέλος πληρώματος καμπίνας, αυτοί με συνοδεία προσωπικού της AEGEAN οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο έλεγχο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.