Οι πάντα επίκαιρες σκέψεις του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου

Οι πάντα επίκαιρες σκέψεις του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου

1874
Οι πάντα επίκαιρες σκέψεις του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου

Παραμονές των εθνικών εκλογών παρουσία πολλών συναδέλφων του αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος από το βήμα στην ημερίδα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» μίλησε όπως πάντα: Αυθόρμητα και ανεπιτήδευτα για τις τρέχουσες εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο ιδρυτής του Tsakos Group, επεσήμανε πριν λίγες εβδομάδες ότι οι Έλληνες εφοπλιστές θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των Ελλήνων που απασχολούν στα πλοία τους, αλλά για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.
«Γιατί να δίνουμε χιλιάδες δολάρια το μήνα σε ξένους ναυτικούς και να μην τα δίνουμε στους Έλληνες;», αναρωτήθηκε. «Τα χρήματα που στέλνουμε σε ξένες πατρίδες αύριο θα γυρίσουν εναντίον μας. Θα τους συναντήσουμε ως ανταγωνιστές.Ο Έλληνας ναυτικός είναι ο καλύτερος του κόσμου»

O καπετάν Παναγιώτης σχολιάζοντας την κατάσταση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη επεσήμανε: «Είμαστε χρεωμένοι μέχρι τα μπούνια με τις επενδύσεις που έχουμε κάνει. Ποιος δεν θέλει να επισκευάσει τα βαπόρια του εδώ στο Πέραμα; Το τεχνικό μας δυναμικό είναι παγκοσμίου εμβέλειας. Αν δεν τους χρησιμοποιήσουμε θα χαθεί όλη αυτή η τεχνογνωσία».

Οι γνωστές όμως χρόνιες αγκυλώσεις και δυσκαμψίες της Ζώνης την καθιστούν μη ανταγωνιστική αν όχι απαγορευτική κατά την άποψή μας.

Κλείνοντας το σχολιασμό του ο καπετάν Παναγιώτης δήλωσε:
«Ας αφήσουμε τη ναυτιλία ελεύθερη να κάνει αυτά που ξέρει και μπορεί.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.