Νέο κρηπίδωμα για σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Gdansk

Νέο κρηπίδωμα για σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Gdansk

115
Νέο κρηπίδωμα για σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Gdansk

H DCT Gdansk, η διαχειρίστρια εταιρεία του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην Πολωνία, ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής ενός νέου κρηπιδώματος (T2) στον βόρειο τομέα του λιμένα Gdansk.

To νέο κρηπίδωμα θα έχει μήκος 650 μ. και ωφέλιμο βάθος 16,5 μ. και το κόστος της κατασκευής του, ύψους $359,3 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί από ομάδα εμπορικών και αναπτυξιακών τραπεζών. Το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής προβλέπει ότι το νέο κρηπίδωμα θα είναι έτοιμο και σε κατάσταση λειτουργίας σε 19 μήνες. Ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει πέντε γερανογέφυρες (Liebher) και 16 RTGs.

Με τη νέα υποδομή (χωρητικότητας 780.000 TEU) η ετήσια χωρητικότητα του τερματικού σταθμού της DCT θα φτάσει τα 3 εκατ. TEU. Το νέο κρηπίδωμα θα μπορεί να εξυπηρετεί Ultra-large containerships, με μεταφορική ικανότητα άνω των 18.000 TEU.

Από την έναρξη λειτουργίας του τερματικού σταθμού της DCT, το 2007, η εταιρεία έχει παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη και έφτασε να διακινήσει το 2013 1,15 εκατ. TEU.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.