Ποια είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου ;

Ποια είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου ;

259
Ποια είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου ;

Νέα έρευνα εξέδωσε η Economist Intelligence Unit (EIU), όπου αναφέρονται οι πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς παγκοσμίως. Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε η Νέα Υόρκη ως πόλη βάσης, ενώ εξετάστηκε συγκριτικά το κόστος εκατόν εξήντα υπηρεσιών και προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων της διατροφής, της ένδυσης και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Ως ακριβότερη πόλη του κόσμου αναδείχθηκε η Σιγκαπούρη, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν το Παρίσι, το Όσλο, η Ζυρίχη, το Σύδνεϋ, η Μελβούρνη, η Γενεύη, η Κοπεγχάγη, το Χόνγκ-Κόνγκ και η Σεούλ.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, η Σιγκαπούρη είναι κατά 11% πιο ακριβή στη διατροφή από τη Νέα Υόρκη και κατά 50% πιο ακριβή στην ένδυση. Παράλληλα, το σύστημα περιορισμού αδειοδότησης αυτοκινήτων (Certificate of Entitlement), εκτινάσει στα ύψη τα κόστη μετακίνησης στην πόλη.

Στον αντίποδα, ως η πιο φτηνή πόλη αναδείχθηκε το Καράτσι του Πακιστάν, ακολουθούμενη από την Μπάνγκαλορ, το Καράκας, τη Βομβάη και το Τσενάι στην Ινδία.

Τα δεδομένα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο εξωτερικό για να ζήσουν και να εργαστούν, θα μπορούν να συγκρίνουν το διαφορετικό κόστος διαβίωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.