Στην Κέρκυρα το πρώτο υδατοδρόμιο

Στην Κέρκυρα το πρώτο υδατοδρόμιο

108
Στην Κέρκυρα το πρώτο υδατοδρόμιο

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από κοινού με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας,  διοργάνωσαν ημερίδα, με θέμα «Τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης των μεταφορών: Η εμπειρία του Ιονίου».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπ. Ανδριώτης, παρουσίασε την πρώτη (και μοναδική προς το παρόν) άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στην Ελλάδα, αυτή της Κέρκυρας.

Ο Σπ. Ανδριώτης αναφέρθηκε στη μελέτη περίπτωσης για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Κέρκυρας, η οποία όπως ανέφερε, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «οδηγός» για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε όλη την περιφέρεια του Ιονίου αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο λιμένας από την κατάθεση του αιτήματος αδειοδότησης μέχρι την έκδοση της άδειας, τονίζοντας πώς τα γραφειοκρατικά κωλύματα θα πρέπει αρθούν, ενώ κατέθεσε και προτάσεις σχετικά με τροποποιήσεις επί του επενδυτικού νόμου 4146/13.

Τέλος, οι τοποθετήσεις τόσο του εκπροσώπου της ΥΠΑ κ. Σφακιανάκη όσο και του εκπροσώπου του Λιμενικού Σώματος κ. Σπανού, επιβεβαίωσαν τη θετική πρόθεση των εμπλεκόμενων φορέων για την άρση των εμποδίων και τη δημιουργία πλούσιου και ασφαλούς δικτύου υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.