Οι οδηγοί φορτηγών «κόβουν» τη Βραζιλία στα δύο

Οι οδηγοί φορτηγών «κόβουν» τη Βραζιλία στα δύο

56
Οι οδηγοί φορτηγών «κόβουν» τη Βραζιλία στα δύο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στην οικονομία της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα, οι βραζιλιάνοι οδηγοί φορτηγών ξεκίνησαν πρόσφατα κινητοποιήσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στις νότιες περιοχές της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά κόστη καυσίμων και διοδίων, για τη χαμηλή ποιότητα του οδικού δικτύου και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Οι προαναφερθείσες κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη διανομή της παραγωγής σιτηρών, κρέατος αλλά και καυσίμων, ενώ τα πολύτιμα φορτία της σόγιας που εξάγονται σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται αποθηκευμένα σε σιλό, καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν. Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, στελέχη του λιμανιού Rio Grande, (τρίτο λιμάνι της χώρας σε εξαγωγές σόγιας), ανέφεραν πως η δραστηριότητα του λιμένα έχει επηρεαστεί κατά 70%.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με τους απεργούς, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει μείωση των διοδίων, διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια για τα υπέρβαρα φορτηγά καθώς και κατασκευή σημείων ανάπαυσης στους αυτοκινητόδρομους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.