Οι κυρώσεις κατά του Ιράν προκαλούν σύγχυση στη ναυτιλία

Οι κυρώσεις κατά του Ιράν προκαλούν σύγχυση στη ναυτιλία

90
Οι κυρώσεις κατά του Ιράν προκαλούν σύγχυση στη ναυτιλία

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει σε πλοιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, εναντίον του Ιράν. Οι πολύπλοκες και διαρκώς διαφοροποιούμενες κυρώσεις, δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τη διακίνηση των φορτίων εμπορευμάτων από και προς το Ιράν.

Προς διευκόλυνση των ναυτιλιακών εταιρειών, το North P&I club εξέδωσε νέες οδηγίες, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να αποφύγουν δυσάρεστΕς εκβάσεις.

Αναλυτικότερα, όσοι διεξάγουν εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή, θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμεροι σχετικά με την ισχύουσα διεθνή νομοθεσία και να διασφαλίζουν ότι οποιοδήποτε αγαθό μεταφέρεται πρέπει να γνωρίζουν από που ακριβώς προέρχεται αφού στο πρόσφατο παρελθόν δεξαμενόπλοια που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο ‘εξαπατήθηκαν’ ότι το φορτίο τους ήταν από το Ιράκ.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των προαναφερθέντων, πέρα από τις αναμενόμενες συνέπειες για το πλοίο και το πλήρωμα, οι ‘παραβάτες’, ακόμα και με ασυνείδητη αμέλεια, δεν θα καλύπτονται από τa P&I clubs. Τονίζεται πως για τους Αμερικανούς πολίτες, σχεδόν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα που σχετίζεται με το Ιράν απαγορεύεται.

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τις οδηγίες ‘Iran Sanctions Quick Reference Guide’ και ‘Iran Sanctions LossPrevention Briefing’ μπορούν να βρεθούν στο http://www.nepia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.