Οι κορυφαίοι αερομεταφορείς στην Αθήνα: οι νικητές γα το 2014

Οι κορυφαίοι αερομεταφορείς στην Αθήνα: οι νικητές γα το 2014

282
Οι κορυφαίοι αερομεταφορείς στην Αθήνα: οι νικητές γα το 2014

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία και δυναμική κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Για μια ακόμα χρονιά ο ΔΑΑ επιβράβευσε όσες εταιρείες σημείωσαν αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Τα φετινά βραβεία αναλυτικά:
Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013: H Emirates τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία. Στην ίδια κατηγορία τιμητική διάκριση έλαβαν οι Aegean Airlines και EasyJet.

DSC_3932
Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route): Το βραβείο κατέκτησε η Bulgaria Air για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2014. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Moldova.
Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο: το βραβείο κατέκτησε η Air Baltic για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2014. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Air Canada και US Airways.

Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού: Το βραβείο κατέκτησε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού.

ba-747

Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης: Το βραβείο κατέκτησε η Emirates για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Ντουμπάι ως Κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2013 /2012): Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού. H Transavia.com τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Vueling και Pegasus Airlines.  Η Air Serbia βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Aegean Airlines και Aeroflot.

1658275_1455139671366798_445936863_o

Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Etihad Airways και EL AL Israel Airlines. Η Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

etihad

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των νέων εταιρειών
Η Ukraine International Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2014. Τιμητική διάκριση στην κατηγορία αυτή, έλαβε η Transavia.com.

10610610_10153270771708782_5250312470745629448_n

Ειδικά βραβεία: Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2014 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία). Η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2014 μεταξύ των υπόλοιπων διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε για το Συνέδριο: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος στο 15ο Συνέδριό μας τους βασικούς συνεργάτες μας, σε μια συνάντηση που είναι πλέον θεσμός και απηχεί τη φιλοσοφία μας, για μια κοινή πορεία σε μια σχέση αμφίδρομη και αποδοτική. Τους ευχαριστούμε πολύ και παραμένουμε πιστοί στις αρχές της ουσιαστικής συνεργασίας  και υποστήριξης που έχουμε οικοδομήσει.»

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.