«Θερμές» στρατιωτικές ασκήσεις από το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

«Θερμές» στρατιωτικές ασκήσεις από το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

48
«Θερμές» στρατιωτικές ασκήσεις από το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

Ο ιρανικός Επαναστατικός Στρατός, διεξήγαγε άσκηση στα Στενά του Ορμούζ, κάνοντας επίδειξη δύναμης, σε μια ζωτική για την παγκόσμια ναυτιλία περιοχή.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, ως στόχος βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise, χρησιμοποιήθηκε μια τεράστια μακέτα αμερικανικού αεροπλανοφόρου πλοίου ενώ παράλληλα, εκτελέστηκαν γυμνάσια τοποθέτησης ναρκοπεδίου.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν οι διοικητές των Φρουρών, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Ali Larijan, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πριν από τη διεξαγωγή των ασκήσεων: «Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στην περιοχή, και έχουμε προχωρήσει σε αύξηση των αμυντικών δαπανών προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια στην περιοχή».

Επίσης, πολεμικοί στόλοι δυτικών χωρών πραγματοποιούν κατά καιρούς ασκήσεις στην περιοχή του Κόλπου, έχοντας ως απώτερο στόχο, τη διατήρηση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Περίπου το 30% του παγκόσμιου δια θαλάσσης εμπορίου πετρελαίου διασχίζει τα Στενά του Ορμούζ, όπως εκτιμά η αμερικανική Energy Information Administration, ενώ στο παρελθόν,  αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του Ιράν να διαταράξει τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή ή ακόμη και να επιτεθεί σε αμερικανικά πολεμικά πλοία που περιπολούν στα νερά του Κόλπου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.