Κόκκινη γραμμή για τους Ευρωπαίους το λιμάνι της Μαριούπολης

Κόκκινη γραμμή για τους Ευρωπαίους το λιμάνι της Μαριούπολης

48
Κόκκινη γραμμή για τους Ευρωπαίους το λιμάνι της Μαριούπολης

Τη Μόσχα προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius, τονίζοντας πως οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, θα ενταθούν σε περίπτωση που οι φιλορώσοι αυτονομιστές επιτεθούν στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης.

Σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιοσταθμό  France Info, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα επικεντρώνεται στην περιοχή της Μαριούπολης. Έχουμε κάνει ξεκάθαρο στη Ρωσία, ότι σε περίπτωση που οι αυτονομιστές επιτεθούν στη Μαριούπολη, τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά, και σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις».

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα των κυρώσεων θα επανέλθει», τόνισε ο Fabius, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γερμανία, προκειμένου να γίνει σεβαστή η κατάπαυση του πυρός από τα δύο μέρη.

Το Κίεβο φοβάται πως η Μαριούπολη θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των αυτονομιστών, οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν τον έλεγχο των δύο ανατολικών ουκρανικών επαρχιών, δημιουργώντας διάδρομο προς το νότο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.